David

Chipperfield

Architects

Er zijn twee zaken die ik altijd
benadruk: levenskwaliteit voor
de bewoners en een lage
milieu-impact. Vaak gaan die
hand in hand.

Sir David Chipperfield

© Benjamin McMahon

Een man met
uitzonderlijke
verdiensten

Met een indrukwekkend aantal prijzen op het palmares, kan David Chipperfield met recht een vaandeldrager van de hedendaagse architectuur genoemd worden. Hij behoort tot de meest vooraanstaande architecten en designers ter wereld en werd in 2023 nog bekroond met de Pritzker Architecture Prize, de hoogste en meest prestigieuze onderscheiding die je als (nog levende) architect kan krijgen en die beschouwd wordt als de Nobelprijs voor de architectuur.

Architectuur in
haar zuiverste vorm

Sir Davids visie is even eenvoudig als uitdagend: architectuur moet de steden beter maken, de maatschappij dienen en de levenskwaliteit van de bewoners voor ogen hebben. Daarom verkiest hij een degelijke en doordachte architectuur boven opzichtige spektakelontwerpen. Zijn architectuur is uitgepuurd, sober en tijdloos. Ook in Boomgaard gaat hij terug tot de essentie met het gebruik van rechte lijnen, eerlijke, natuurlijke materialen en de voor hem kenmerkende verticale gevelritmiek.

Een boomgaard
als blikvanger

Elke dag uitkijken over de zachtwuivende kruinen van een boomgaard die waakt over een bloemenweide met natuurlijke graspaden. Ontwaken met de uitbundige kleuren en geuren van gulle bloesems: hier beleeft u deze taferelen elke dag, in het hart van de stad. Want midden in de tuin die zich voor uw nieuwe thuis uitstrekt, wordt een boomgaard met fruitbomen aangeplant, ontworpen door Bureau Bas Smets. Een uniek stukje leven en natuur, zomaar voor de deur.

Informatie
aanvragen

Wilt u zelf ook graag in Boomgaard wonen,
of investeren in een architecturaal
hoogstandje? Laat ons uw gegevens na en we
znemen snel contact met u op.

Wilt u zelf ook graag in Boomgaard wonen,
of investeren in een architecturaal hoogstandje? Laat ons uw gegevens na en we nemen snel contact met u op.

Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

2023 © Triple Living

De beelden op deze website zijn louter illustratief en niet bindend.